Stadium Concrete Seats
VUOSITUHANNEN ALUSSA

​​2000-luvun alun keskiluokkaisissa kotitalouksissa alkoi hiljalleen yleistymään niin kutsuttu MiniDV -videokamera. MiniDV oli silta analogisesta digitaaliseen. Digitaalisuus tarkoitti sitä, että kuvatun videon sai nyt siirrettyä suoraan tietokoneelle ja materiaalia oli mahdollista editoida kotikoneella esimerkiksi leikkaamalla sekä lisäämällä siihen grafiikkaa, äänitehosteita ja musiikkia. Tuo itse luotu kuvan ja äänen yhdistelmä tuntui meistä alakoululaisista varsin lumoavalta. 
 

Lumo Creativen juuret ulottuvat siis yli 20-vuoden taakse. Perustajien Matiaksen ja Miikkan yhteinen harrastus kanavoitui aluksi lyhytelokuviin ja erilaisiin videoteoksiin. Vuonna 2015 yhteisellä reppureissulla Mekong-joen varrella ajatus yrittäjyydestä alkoi vahvistumaan. Reissussa mukana olleet uudet järjestelmäkamerat eivät todellakaan jääneet repun pohjalle pölyttymään.

 

Videon ja tarinankerronnan lumo oli niin voimakas, että se ajoi ystävykset lopulta hyppäämään kohti tuntematonta vuonna 2016, kun Lumo Creative perustettiin.

Black Background

Tänä päivänä tuotamme liikkuvaa kuvaa kulttuurin ja markkinoinnin moninaisiin tarpeisiin. Matkan varrella meille on kertynyt alan koulutuksen ja kattavan kokemuksen lisäksi laajat freelancer-verkostot, joita hyödynnämme projektikohtaisesti tukemaan omaa osaamistamme. 

 

Tyylillisesti arvostamme ajattomuutta, mutta olemme uteliaita uusimpia trendejä ja teknologisia mahdollisuuksia kohtaan ja haluamme sen tulevan näkyväksi niin teknisissä kuin taiteellisissakin valinnoissamme.